Fokko & Feico

Fokko Oldenhuis studeerde koordirectie in Groningen en Amsterdam. In 1997 sloot hij zijn studie af met het einddiploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Sinds 2010 is Fokko docent koordirectie en cursusleider aan het Conservatorium van Utrecht bij de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus.


In 2008 was Fokko één van de oprichters van het Attacca Ensemble. Daarnaast is hij dirigent van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam, het Brabants Kamerkoor, de Utrechtse Studenten Cantorij, het Slotkoor, Kamerkoor D’Allure en het pas opgerichte Neon, het koor voor de nieuwste muziek. Fokko voerde de afgelopen jaren vele premières uit onder andere van Maurice Pirenne, Daan Manneke, Robert Nasveld, Carlos Micháns, Gerard Beljon, Jorrit Tamminga, Ad Wammes, Bart van Dongen, Douwe Eisenga, Toek Numan en Kurt Bikkembergs. Hij werkt samen met de compositieafdelingen van de conservatoria in Utrecht, Hilversum en Amsterdam door werken uit te voeren van jong aanstormend talent met Neon en de Utrechtse Studenten Cantorij. De afgelopen jaren gaf hij met zijn koren concerten op alle bekende podia in Nederland, en trad hij op in Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Polen en Brazilië. In 2009 voerde hij met het Hollands Vocaal Ensemble het project Chorus ex Machina uit, met nieuwe composities voor koor en live elektronica, en met het Brabants Kamerkoor Voices, Pipes and Bells, nieuwe composities voor koor, orgel en beiaard. In Eindhoven voerde hij met het Festivalkoor een compositie uit van Bart van Dongen in de openlucht tijdens GLOW 2011. In Leiden leidde hij de premières van composities van Daan Verlaan en Leonard Evers voor 250 koorzangers in de Leidse Schouwburg tijdens LAF 2011 en 2013.


Fokko is adviseur van de Stichting Culturele Evenementen in de Nicolaïkerk en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor.
Voor meer informatie, kijk op www.fokkooldenhuis.nlFeico Deutekom is samen met dirigent Fokko Oldenhuis initiatiefnemer en artistiek leider van het Attacca Ensemble, het koor dat zich richt op hedendaagse repetitieve muziek. Feico heeft voor het Ensemble diverse bewerkingen en arrangementen geschreven. In 2009 speelde Feico als toetsenist in de concertversie van Philip Glass’ Einstein on the Beach. Delen hieruit voerde hij met het Ensemble ook uit tijdens het concert dat Philip Glass in Amsterdam gaf. Tot andere produkties van het Attacca Ensemble waarin Feico zong en speelde behoren de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt en van Philip Glass Another Look at Harmony Part IV en A Madrigal Opera. In 2012 bracht het Attacca Ensemble met veel succes de Nederlandse première van David Lang’s The Little Match Girl Passion.  

 

Feico speelt regelmatig samen met verschillende instrumentalisten, waaronder de violiste Janneke van Prooijen en de percussionist Christiaan Saris. Ook speelt Feico als duo met harpiste Lavinia Meijer, met wie hij diverse bewerkingen maakte van repetitieve muziek voor harp en piano. In 2012 trad hij met Lavinia op in een concert met Philip Glass in de Rabozaal in Amsterdam. Vervolgens maakte hij bewerkingen van muziek van Glass voor een avondvullend programma met Lavinia en het Attacca Ensemble, dat twee succesvolle toernee’s opleverde en opnieuw een gastoptreden met Philip Glass zelf.
Van de componist Douwe Eisenga bracht Feico met Lavinia Meijer nieuw werk in première, dat speciaal voor hen werd gecomponeerd. Voor de komende jaren staan voor Feico samen met het Attacca Ensemble projecten gepland rond The Photographer en de opera Orphée van Philip Glass.