Archief

Lavinia Meijer en het Attacca Ensemble spelen PHILIP GLASS

Zaterdag 23 februari 2013 Muziekcentrum Enschede / 20.00 uur

 

 

 

 

 

Voor harpiste Lavinia Meijer en kamerkoor Het Attacca Ensemble vindt in 2011 dé ultieme gelegenheid plaats om met de meester van de minimal music, Philip Glass, een concert te geven in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam.

 

Glass prijst de diepgang van Meijers spel en de heldere klank van Het Attacca Ensemble. Zijn bewondering motiveert Lavinia en het Ensemble om in 2013 samen een avondvullend programma te presenteren rondom de mooiste muziek van Philip Glass. 

 

In nieuwe bewerkingen voor harp, piano, koor en slagwerk, staat muziek uit de opera’s Einstein on the Beach en Akhnaten op het programma, maar ook muziek uit de film Koyaanisqatsi en van Glass’ popsong album Songs from Liquid Days. Lavinia speelt solo muziek van haar laatste Glass cd en samen met Feico Deutekom een bewerking van Music in Similar Motion for harp en piano. 

 

Een groot deel van het concert zal bestaan uit het theaterwerk Hydrogen Jukebox, dat Philip Glass met de dichter Allen Ginsberg schreef en dat nooit eerder in Nederland te horen was.

 

Attacca Ensemble Koor o.l.v. Fokko Oldenhuis

Lavinia Meijer, harp

Feico Deutekom, piano

Christiaan Saris, slagwerk