Archief

Lavinia Meijer en Feico Deutekom spelen Glass, Monk en Eisenga

Zaterdag 15 september 2012 Sloterkerk Amsterdam / 20.00 uur TRY OUT CONCERT

 

Kaarten a €12 (incl. pauzedrankje) zijn uitsluitend te reserveren via email naar attacca@planet.nl of aan te schaffen aan de zaal een half uur voor aanvang van het concert 

 

Programma:

Philip Glass – o.a. The Hours, Rubric, Music in Similar Motion
Douwe Eisenga – Les Chants Estivaux, nieuw werk
Meredith Monk – Phantom Waltz

 

Hypnotiserende combinatie van harp en piano 
 

Hoewel het geen alledaagse combinatie is, passen de klank van de harp en de piano verrassend goed bij elkaar. Lijnen van de één gaan in de andere over, waardoor de instrumenten versmelten en een continue stroom van hypnotiserende klanken ontstaat.

 

Al twee achtereenvolgende jaren speelde de succesvolle harpiste Lavinia Meijer samen met pianist Feico Deutekom als gast tijdens concerten die Philip Glass in Amsterdam gaf. Publiek en pers reageerden uiterst enthousiast. Geïnspireerd door de bijzondere samenklank van de harp en piano, stelden zij een programma samen met de mooiste stukken uit de minimal music, speciaal door hen bewerkt.

 

Van Philip Glass staan verschillende stukken op het programma, waaronder muziek uit The Hours, Glassworks en ook het spectaculaire Music in Similar Motion. Ook laten Lavinia en Feico muziek horen van Meredith Monk en Wim Mertens.

 

Bijzondere verrassing is Les Chants Estivaux van de Nederlandse componist Douwe Eisenga, een lyrisch en ontroerend werk dat oorspronkelijk voor vier piano’s werd geschreven en dat door Lavinia en Feico in samenwerking met de componist voor harp en piano werd bewerkt. Enthousiast door het resultaat schreef Eisenga ook een nieuw werk voor hen, dat in dit concert zijn première beleeft.

 

Lavinia Meijer, harp
Feico Deutekom, piano