Archief

Lavinia Meijer & Attacca Ensemble spelen PHILIP GLASS

Zaterdag 22 november 2014 / Paard van Troje Den Haag

 

Voor harpiste Lavinia Meijer en kamerkoor Het Attacca Ensemble vindt in 2011 dé ultieme gelegenheid plaats om met de meester van de minimal music, Philip Glass, een concert te geven in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. Glass prijst de diepgang van Meijers spel en de heldere klank van Het Attacca Ensemble. Dit is het begin van een bijzondere en jarenlange samenwerking tussen de componist, Lavinia en het Attacca Ensemble, waarvan het concert in de Melkweg/Rabozaal in mei jongstleden een nieuw hoogtepunt was. Reden genoeg voor  Lavinia en het Ensemble om samen een avondvullend programma te presenteren rondom de mooiste muziek van Philip Glass.
 
 
 
In nieuwe bewerkingen voor harp, piano, koor en slagwerk, staat muziek op het programma uit de opera’s Einstein on the Beach en Akhnaten, maar ook muziek uit de film Koyaanisqatsi en van Glass’ popsong album Songs from Liquid Days. Lavinia speelt solo muziek van haar laatste Glass cd en samen met Feico Deutekom een bewerking van Music in Similar Motion for harp en piano.
Bovendien zal een groot deel van het concert bestaan uit het theaterwerk Hydrogen Jukebox, dat Philip Glass met de dichter Allen Ginsberg schreef en dat nooit eerder in Nederland te horen was.
 

Attacca Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis, dirigent
 Lavinia Meijer, harp
 Feico Deutekom, piano en arrangementen
 Christiaan Saris, slagwerk
 Peter Paul van Beekum, solo en koor
 Nicolle Maessen, solo en koor
 Mark Munnik, licht en geluid